Tysk udbrud

De bakterier producerer et giftstof, der kan være dødelig

Et udbrud af E. coli i Tyskland i forbindelse med forurenet importerede grøntsager, har forårsaget mindst 14 dødsfald og hundredvis af infektioner.

E. coli er en forkortelse for Escherichia coli. Det er en type bakterier i tarmen hos mennesker og dyr. De fleste stammer er uskadelige, men nogle er i stand til at producere et giftstof, der kan forårsage symptomer som svær kramper og diarré.

Udbruddet i Tyskland er forårsager alvorlige infektioner, som påvirker blodet, nyrerne og nogle gange det centrale nervesystem.

Betingelsen - hæmolytisk uræmisk syndrom - er en komplikation af visse typer af E. coli samt andre infektioner.

Symptomerne omfatter blodig diarré, nyresvigt og epileptiske anfald.

Den mistænkte stamme er 0104, hvilket er sjældent.

En anden alvorlig belastning - kendt som 0157 - årsager lignende symptomer, og er blevet forbundet med tidligere E. coli udbrud.

Kilden til dette udbrud menes at være forurenet grøntsager.

Embedsmænd hævder nogle organiske agurker importeret fra Spanien har vist sig at være lastet med de bakterier, men dette er blevet afslået af spanske myndigheder.

Mens E. coli-infektion ofte er forårsaget af at spise utilstrækkeligt kød og æg, har der været en nylig stigning i tilfælde sammen med friske frugter og grøntsager.

De omfatter fødevarer, der spises rå eller kun let kogte, såsom salater, frisk frugt og bønnespirer.

De tyske myndigheder har advaret folk til at undgå at spise rå agurker, tomater og salat.

Food Standards Agency siger, at der ikke er nogen beviser for, at et berørt agurker er blevet indført i Det Forenede Kongerige.

Men det har udstedt generelle råd til at vaske frugt og grøntsager.

Agenturet sagde: \ "Det \ 'sa god ide at vaske frugt og grøntsager, før du spiser dem for at sikre, at de er rene, og at bidrage til at fjerne bakterier, der kan være på ydersiden.

\ "Peeling eller madlavning frugt og grøntsager kan også fjerne disse bakterier. \"

Men en skotsk ekspert sagde ny forskning tyder på, vask alene kan ikke være nok, da bakterierne kan være inde i maden.

Dr. Nicola Holden af ​​The James Hutton Institute sagde: \ "Bakterierne er i stand til at få fra animalske kilder til afgrøder gennem de forskellige ruter, mest sandsynligt i vand til kunstvanding eller nogle gange fra gylle sprøjtning, mens nogle forurening også kan forekomme under behandling og emballering. \ "

Hun sagde, at bakterierne kan kolonisere planterødder, bevæger sig op for den spiselige blade og frugter.

\ "Den trussel mod menneskers sundhed opstår, fordi disse bakterier ikke blot sidder på overfladen af ​​anlægget og er særligt vanskelige at fjerne efter høst, \" tilføjede hun.

Professor Brendan Wren fra London School of Hygiene & Tropical Medicine sagde E. coli kan knytte til overfladen af ​​friske råvarer, såsom salatblade, spinat blade og agurk.

\ "Denne type af E.coli overleve barskere miljøforhold end den typiske E. coli og producere nogle grimme toksiner til mennesker, \" sagde han.

\ "De kan overleve i jorden miljøer og gødning kan være en kilde til oprindelsen af ​​udbruddet i forbindelse med friske produkter såsom agurker. \"

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.

Ingen kommentarer: