Den fedmeepidemien er \ "single største trussel mod folkesundheden i dette århundrede, \" ifølge en rapport i går fra det ekspertpanel, der rådgiver den føderale regering om kostråd. Efter en tidligere rapport fra Institute of Medicine, også panelet anbefalede reduktion i saltindtaget.
Rapporten fra det rådgivende udvalg vil blive behandlet af afdelinger for landbrug og sundhed og Human Services, som de arbejder på 2010-revision af Dietary Guidelines for Americans. Det rådgivende udvalg giver videnskabelig rådgivning. Derefter vil de afdelinger overveje politik, økonomi, og kommunikationsstrategi i produktionen af selve retningslinjerne.
Mediedækningen syntes usikker, hvad der var de vigtigste nyheder i rapportens udgivelse i går. The Associated Press artiklen fremhæves reduktionen i foreslog salt grænser.
Marion Nestle skrev, at hovedhistorien er, at der ikke er nogen nyhed - det kostråd er typisk ganske ligegyldige og industri-venlig. I lidt samme ånd, er Jill Richardson i La Vida Locavore kører en konkurrence for at se om nogen kan finde i rapporten nogle råd til at spise mindre af en fødevare (rådgivning at spise mindre af en mere abstrakt næringsstof tæller ikke).
Mit eget indtryk er, at den nye rapport ikke bedre end tidligere seneste udgaver understrege rigtig mad mønstre snarere end dunkle næringsstoffer, og at det skriver mere positivt om plante-baserede kost snarere end høj-kød kost. Forrige seneste udgaver syntes subtilt anderledes fremme magert kød. Den nye rapport anbefaler:
Shift fødeindtagelse mønstre til en mere plante-baseret kost, som lægger vægt grøntsager, kogte tørrede bønner og ærter, frugter, hele korn, nødder og frø. Hertil kommer, øge indtagelsen af fisk og skaldyr og fedt-fri og fedtfattig mælk og mejeriprodukter, og forbruge kun moderate mængder af magert kød, fjerkræ, og eggs.There er mere detaljeret henvisning til sund vegetarisk og næsten-vegetarisk kost i ny rapport, sammen med Middelhavslandene og DASH kost, som har moderate mængder kød. På grund af økonomiske og politiske konsekvenser, er kød-relaterede rådgivning forventes at blive nogle af de mest nært undersøgt materiale i rapporten.
Ligesom tidligere versioner, tilbyder rapport lyden mainstream ernæring videnskab vurderinger, men giver ikke megen fart på den ganske vist udfordrende opgave at rådgive amerikanerne om hvordan man kan omsætte kostråd i praksis i den nuværende udfordrende miljø. For eksempel har den kun de mildeste implicitte kritik for fødevareproducenter og restaurant kæder. Den USA Today dækning citater Margo Wootan for Center for Science i offentlighedens interesse:
\ "Grundlæggende ernæring rådgivning har ikke ændret sig meget i løbet af de 30 år, at kostråd er blevet offentliggjort, men hvad har ændret sig, er det sværere og sværere at spise godt, \" siger Margo Wootan, direktør for ernæringspolitik på Center for Science i offentlighedens interesse, en forbruger gruppe baseret i Washington, DC \ "For amerikanerne i dag, sund kost er som svømning opstrøms. Det er ikke, at du ikke kan gøre det, det er bare det er så svært, \" siger hun. \ "Uden at ændre mad miljø, folk ikke har en chance for at følge rådene i den kostråd. \"
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar